Skærmbillede 2015-04-26 kl. 16.45.06

Jeg fik hul igennem til Politiken qua min bog

Hvad er en nyhed?

Det er enten noget, der sker her og nu, er nyt eller et overset problem…derfor tog jeg kontakt til Politiken i forbindelse med udgivelsen af bogen ‘Tal til mig nu’.

Bogen har mange temaer, men et gennemgående er vilkårene for børn med høretab i Danmark.

Og de er ikke gode nok. Det er et overset problem.

Det fortalte jeg journalisten, og han lyttede. Vendte tilbage flere gange og var interesseret i bogen og baggrunden for bogen.

På baggrund af flere telefonsamtaler og interviews kom disse to artikler i spil i Politiken den dag bogen udkom.

Den er lige lovlig skarpvinklet i titler og underrrubrikker. For eksempel beskylder jeg ikke Danske Døves Landsforbund (DDL) for noget i bogen. Men det er mit synspunkt at DDL og dele af deres medlemmer ikke har været medvirkende til at fremme talesproglig træning for døve børn, selvom det har været et ønske fra forældrene til børnene. Det er også mit synspunkt, at DDL og dele af deres medlemmer for år tilbage var mod CI, hvor de i dag er langt mere nuancerede i deres udtalelser. Men man skal bare huske, at alle de år, hvor de var imod – sætter sig i hukommelsen og underbevidstheden hos os forældre, der oplevede modstanden.

Du kan læse artiklerne her:

Kritik: Døvfødte børn bremses i at tale normalt (Her medvirker jeg som kilde)

Døvestrid: Danmark halter efter

 

Posted in ci, Debat, Omtale i andre medier, Presse and tagged , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>