Om teknik

Gode råd

Her kommer løbende gode råd og tips i forhold til teknik. Hvis du har nogle ting, så send dem til skrivtil@mettebau.dk


Hvis dit barn har CI, så husk at mikrofonfilteret skal skiftes hver 3. måned, for at bevare den gode lyd. Sæt det i kalenderen som en fremadrettet aftale, så du husker det hver 3. måned.


Der findes forskellige ledninger, der kan kobles på CI´et, så barnet kan få lyden direkte ind fra for eksempel computer, mobiltelefon eller iPad. Det kan være et godt supplement i skolealderen, hvor der kan være meget støj, når barnet skal ringe eller sidder mellem mange børn.


Spolen på et CI skal tjekkes for slidtage. Hvis der er slid, så skift den.


Der findes vandtætte løsninger til børn med høretab. Hør på audiologisk afdeling, hvad mulighederne er for dit barn


Der findes forskellige apps, der kan bruges til fejlfinding på CI. Spørg det firma dit barn har CI fra, hvilke apps, der findes i dag.


Hvis dit barn har brug for at tage CI af om natten, så sæt en lille metalskinne på væggen ved sengen. Så kan CI´erne hænge der med magneten. Så er de nemme at fange og tage på og bliver ikke væk.


Lyt til lyden i dit barns høreapparater jævnligt. Så fanger du, hvis der er noget galt. Gør det til et ritual.


Der findes både almindelige batterier og genopladelige batterier til de forskellige høreapparater. Spørg om mulighederne på den audiologiske afdeling. De små almindelige batterier er dødfarlige at sluge, så hvis du har små børn, der putter alt i munden, så vær ekstra opmærksom.