OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Test dit barn; et eller to ører

Da Lova var yngre, havde hun en tendens til at være ligeglad, hvis det ene CI faldt af eller gik død for batteri. Hun hørte jo alligevel, og havde ikke motivationen til at reagere med det samme. Jeg fortalte tusind gange, hor vigtigt, det var, at hun havde to på, men lige lidt hjalp det.

Frustrerende.

Jeg prøvede alt.

Indtil jeg en dag, kom i tanke om, at jeg nok skulle vise det i stedet for at sige det. Og så legede vi den her leg:

Lova sad midt på stuegulvet og skulle lukke øjnene. Jeg skulle stille mig et sted i rummet og sige en lyd eller synge en sang, og så skulle hun udpege, hvor jeg stod – mens hun havde lukkede øjne. Med to CI på kunne hun klare opgaven hver gang, ligesom jeg klarede den hver gang, når det var mig, der sad i midten.

Men da jeg så bad hende løse opgaven med kun et CI på, kunne hun ikke en eneste gang. Og hun var sikker på, at hun kunne. Hun prøvede virkelig.

“Nu kan jeg mor”

Men det kunne hun ikke.

Det afledte en lang snak om situationer, hvor Lova ville være dårligere stillet med et CI på. Og hvorfor det var så vigtigt, at hun altid reagerede på batterier, der gik død eller et tabt CI.

Siden dengang har hun selv taget et helt andet ansvar for at have begge på.

Så hermed et tip givet videre.

Og noten til mig selv er, at ord ikke altid er nok. Vis det du siger.

Posted in ci, Familielivet, Forældrenes rolle, Gode råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>