OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Første gang på musikskole

Så var Lova på musikskole for første gang og det var en stor oplevelse. Sammen med otte andre nervøse forældre og børn trådte vi ind i lokalet og satte os på et stort rundt tæppe i midten. Det tog Lova tre minutter at ryste nervøsiteten af sig, og derfra var det fuld skrue.

Lova fik hele tiden øje på nye ting og udpegede lysende lamper, trommer ved endevæggen, guitarren på væggen, blomsterne og alle de andre mennesker i lokalet. Så gik musiklæreren (Michael) i gang med at spille og synge, og Lova pegede begejstret på sit øre (som i Lovas pegning ofte sidder på kinden) hver gang han lavede en ny lyd.
Der blev sunget sange, redet på skuldre, fløjet på ben, gået i slanger, klappet, trampet , vinket og hele tiden grinet begejstret. Lova var og trak på alle sine evner som imitator, når musiklæreren fx viste nye fagtesange.

Undervejs gav Lova også fine eksempler på sit veludviklede temperament, når musiklæreren bad os om at sidde stille og Lova jo selvfølgelig ville gå rundt og opleve. Men med lige afledning og håndfasthed kom vi igennem timen i helt planmæssigt.

Vi har hørt en hel del om at cochlear implantater ikke giver den samme musikoplevelse som vi med normal hørelse får. Men netop derfor har vi tænkt at Lova skal tilbydes så meget musik så tidligt som muligt – for selv om hun (måske) ikke kommer til at synge rent, har musikken jo et væld af andre værdifulde egenskaber som det ville være skørt ikke at tilbyde Lova. …lidt som at smide babyen ud med badevandet.

Vi tror på, at Lova har gavn af musikken.

Posted in Gamle indlæg 0-3 år, Musik and tagged , .