Køb bogen Tal til mig nu

Udtalelse fra Jesper Juul, familieterapeut & forfatter

billede-Jesper-Juul-e1424030898641-789x1024"Forfatterens usædvanligt velskrevne, præcise og bevægende beskrivelse af livet med et specielt barn er et mesterstykke. Mette Bau beskriver uhyre præcist, hvor krævende det er at insistere på en meningsfuld dialog med et offentligt system, som bliver mere og mere hjerteløst og hvor altafgørende det er at kunne vælge sine rådgivere og støttepersoner. Bogen er dermed også en fortælling om den helt afgørende betydning det har, når en familie har så fremragende rådgivere, som denne har. Jeg er overbevist om, at den vil kunne hjælpe masser af familier med at finde vej igennem de mange små og store kriser, der opstår som følge af viljen til at elske sit barn og vokse sammen med det, når det ser mest håbløst ud. Jeg vil varmt anbefale fagfolk at læse bogen som et eksempel på, hvad der foregår i hjerte og hoved på tænksomme forældre."

Bogen har haft mediesucces

Den har været omtalt i følgende medier: Interviews, artikler, video, anmeldelser mm.

Politiken, Kristeligt dagblad, Tv2 Lorry, Aftenshowet, Go Morgen DK, P1 Morgen, P4 radioavisen, DR.dk, Alt for damerne, Hendes Verden, Ude og Hjemme, BT, Magasinet Sundhed, Gladsaxebladet, Villabyerne, Hvidovre Lokalavis
Københavneravisen, Socialpædagogisk tidsskrift, Sundhedsplejersken, Magasinet Skolen, Barnplantorna, Hørelsen, Phorum, Center for Høretab, Decibelbladet, Hørelse.info.dk, netbaby.dk, babubusiness.dk samt en række blogs

Du kan se indslagene og læse nogle af tinegene, hvis du går til bloggen og finder de enkelte indlæg.

Køb bogen

Tal til mig nu

TAL til mig nu_Forside_FINAL kopi 894 kb

Læs forordet

Tal til mig nu

Se indhold

Tal til mig nu

Køb Tal til mig nu – Kom godt igennem når dit barn har et høretab

Klik videre og vælg formater og antal

Video: Anne Hedegaard, mor til Frederik med høreapparater

Birgitte Franck, formand for Høreforeningens børnefaglige frivillige panel

Birgitte-Franck"En super fantastisk bog, der beskriver en mors sorg og kamp, efter at hun får at vide at hendes pige er døv. Bogen er positiv og opløftende og giver håb til andre forældre, der pludselig står med et barn, der har et høretab. Bogen er på mange måder en vejledning til, hvad man skal gøre, hvis man kommer i samme situation.

Der er længe siden jeg har læst en bog, der har rørt mig så meget og som kun kan skrives af en forældre.
Alle der kender til børn med høretab hvad enten det er forældre eller professionelle og om der er tale om døvhed eller mindre høretab, kan kun blive meget beriget af denne hudløse beretning.

Bogen står så stærkt, fordi den viser en mor, der ikke bare accepterer alt, hvad systemet tilbyder, men selv tager stilling og tager kampen op, når det er nødvendigt. Og så viser bogen en pige der klarer sig upåfaldende og alderssvarende. Fokus på et netværks betydning er en vigtig del af bogen. Den fremhæver for eksempel vigtigheden af at møde ældre børn og deres familier, når man står som ny forældre i sorg.

Bogen kan kun anbefales på det allervarmeste. En stor tak til dens forfatter."

Tina Hoby Andersen, Valby, mor til nyopereret dreng på 10 måneder med cochlear implantater

Tina med alexander"Det her er bogen, som jeg virkelig havde brug for den dag, jeg fik at vide, at min nyfødte søn var døv. Bogen er fantastisk, og beskriver så flot de følelser, man pludselige bliver overvældet af og som på mange måder er altoverskyggende og uforklarlige, når man pludselig står med et barn, der har et høretab. Bogen har givet mig en forståelse for, hvorfor jeg har været så ked af det. Der har hængt en sort sky over mig - som først rigtig forsvandt, da min søn fik lyd på. Bogen har også fået mig til at grine højlydt for første gang i lang tid. Beskrivelsen af Lova som satte en tegning på hovedet med en køleskabsmagnet, fik mig til at klukke af grin. Det lyder måske ikke af meget, men det er kæmpe stort at se høretabet i et helt nyt lys.

Bogen fortæller om de vigtige beslutninger og kampe, man skal tage med sig selv, omgivelserne og ikke mindst systemet, og jeg er blevet inspireret til at kæmpe mere for min søn. Desuden følger man Lovas høre- og sprogudvikling. En dejlig fortælling som både giver inspiration og brugbare redskaber samt troen og håbet på at det nok skal lykkedes – også for min søn."

Anmeld bogen Tal til mig nu – Kom godt igennem når dit barn har et høretab

Jeg hører meget gerne fra dig, der har læst bogen - skriv og send din anmeldelse her nedenfor

Skriv dit navn (required)

Skriv din email (required)

Skriv din kommentar til bogen:

Lotte Rømer, foredragsholder, forfatter og sanger/musiker

Lotte Rømer"’Tal til mig nu’ er ganske enkelt en fantastisk bog. Rørende, bevægende, skarp, præcis og lærerig.

Først og fremmest kan Mette Bau skrive. Hun mestrer sproget, så bogen ikke kun bliver en personlig beretning, men bliver en fængslende og spændende historie, der i sin opbygning nærmest bliver en page turner, som er svær at slippe.

Når dette er sagt, er det selvfølgelig indholdet og formålet med bogen, der er det vigtige. Beretningen om at få et døvt barn. Chokket over, at den lille ny ikke kan høre. Erkendelsen, sorgen, sorgarbejdet, høreapparaterne, den sproglige udvikling. Alle de mange uforudsete udfordringer og forhindringer, som forældre til et hørehæmmet barn møder på deres vej. Hudløst, åbent og ærligt fortæller Mette om de svære følelser, de ’forbudte’ tanker og kampen for at give datteren Lova de bedst mulige vilkår.

Bogen er skrevet i ønsket om at hjælpe andre forældre i samme situation, og som sådan kan jeg ikke forestille mig andet, end at ”Tal til mig nu” må være en Guds gave. Mette kommer rundt om det hele, både det rent faglige og tekniske, og ikke mindst formår hun at beskrive det allersværeste, som mange udenforstående har svært ved at sætte sig ind i: Sorgen og sorgarbejdet.

Personligt har jeg selv et arveligt, svært høretab og har været høreapparatbruger i snart 30 år. I 17 år har jeg arbejdet professionelt med hørelse, høretab og de psykologiske aspekter af høreproblemer – og som sådan har jeg ikke svært ved at sætte mig ind i de mange udfordringer, som forældre til et døvt barn pludselig står overfor. I bund og grund er de ikke så meget anderledes end det, som mange af os voksne med høretab møder i vores liv. Vi hverken har ondt, bløder eller dør af høretabet – alle os med høreproblemer, CI’ere eller høreapparater. Og derfor kan det være vanskeligt at forstå, hvorfor sorg, skam og skyld i perioder kan fylde så meget, både for de ramte og pårørende – for nogen endda så meget, at det bliver en kronisk tilstand.

’Tal til mig nu’ er en smuk, flot og velskrevet bog, som jeg synes, at alle med høretab samt pårørende, fagpersonale og andre, med interesse for området, kan have stort udbytte af at læse. Mettes historie om sorgen, familielivet med Lova og mødet med systemet er samtidig en vigtig beretning om, hvor langt vi kan nå, hvis vi fokuserer på muligheder i stedet for begrænsninger. Om vilje og tro på, at handling giver forvandling. Om at sige farvel til ’vi plejer’ og gå efter det bedst mulige for os selv og vores børn. "

Yaacov Kigiel-Slor, formand i Decibel – landsforeningen for børn og unge med høretab

Yaacov"Forfatteren giver læseren en unik mulighed for at komme ind bag alle flosklerne via den ligefremme og indlevende måde hun beskriver fortvivlelsen, forvirringen, de modsatrettede budskaber, og den spirende optimisme hun og hendes familie oplevede, da familien fik en lille døv pige. Bogen er også et værdifuldt vidnesbyrd om de enorme udfordringer der eksisterer i dagens Danmark i forhold til børn med høretab. For der er et efterslæb af holdninger, der har rod i fortiden, og forfatteren gør med denne bog opmærksom på vigtigheden af informed choice (informeret samtykke), baseret på den nyeste viden. Bogen giver et unikt indblik og gør samtidig også op med en masse dogmer indenfor høreverdenen. Som formand i Decibel - Landsforeningen for børn og unge med høretab, er det mit klare indtryk, at denne bog og budskaberne i den, ikke er til at komme udenom. Denne bog er et absolut ”must” for alle der har berøringsflade med forældrene og deres børn med høretab, og jeg anbefaler bogen på det varmeste.

Tone Smidt-Petersen, logopæd PPR Hvidovre

Tone"Bogens ramme er en meget gribende personlig historie, som man nok vil blive grebet af uanset om man er forælder eller pårørende til et barn med høretab eller professionel. Bogen er relevant og giver os fagprofessionelle et indblik i, hvilke krav forældrene bliver opfordret til at stille til os på de lokale PPR kontorer. Det er vigtig viden for os, så vi ved hvad vi taler ind i, når vi møder forældre til børn med høretab. Bogens indhold er også vigtig at kende til for fagfolk, fordi de så kan anbefale den videre  til forældre og andre der gerne vil have et dybere indblik i at have et barn med et hørehandicap, fx pædagoger.

Generelt tror jeg, at det er vigtigt, at vi professionelle bliver mindet om, hvor stor en krise det er at få et barn med et handicap. Bogens forfatter behandler alle de forbudte følelser der følger med, og det giver os fagprofessionelle et indblik i den store sorg - og vejen ud af den igen. Bogen har nogle virkelige dejlige illustrationer, der har et element af humor som en slags modvægt til det mere alvorlige indhold."

Køb Tal til mig nu – Kom godt igennem når dit barn har et høretab

Klik videre og vælg formater og antal