OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6,5 uger efter ci

Der er gang i Lovas sprog- fra den ene dag til den anden begyndte der at ske noget. Hun sagde pludselig “moar” og vi var ved at falde ned af stolen. Det kom 3 gange og virkede mest som en lyd hun nu kunne sige, mere end at hun vidste hvad det betød. Til gengæld er far “aaarrr” blevet næsten hverdag og hun kigger efter ham når vi andre kalder “faaar”

Hendes lyde og ord er mange og dækker : aaaahhhh, mmmmmm, ih ih ih, ej (nej), aij (hej), aar (far), a a a (av), moar (som lyd), en masse stakatolyde med enten lukket eller åben mund (dette bliver brugt til lyden af en frø, abe osv), ah ah (rap) – ba, ma og ajajaj har vi hørt 5-6 gange fra hende. Desuden har hun fine intonationer på sine lyde- således at hun efterligner os når vi rutcher op og ned i lydene som når vi kalder på “faaarr”. Ordene bliver ikke brugt konsekvent men de er der mange gange i løbet af dagen.

Hun er begyndt at holde hånden mod panden og sige a a a (av av av) når hun slår sig (også selvom det er på foden :-)).

Hun er fuldstændig vild med musik og hun rokker på livet løs når Linus tænder for sin hip hop. Er ikke det mindste generet af den høje lyd. Smilet kravler tværtimod helt om i nakken.

Vuggestuens personale er meget imponeret- Lova er en aktiv, glad og meget kommunikerende pige – siger de. Der bliver sagt til og fra til både voksne og børn. Hun vil helst være der hvor der sker mest. Hun kravler selv ind på stuen når hun ankommer. Hun er blevet meget bedre til at ville gå – bare på den ugen hun nu har været der (altså med gåvogn).

Vi er meget glade og stolte af Lova

Posted in Gamle indlæg 0-3 år, Talesproglig udvikling and tagged , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>