IMG_0012

Første 7 ords sætning

Lova vågnede op i går efter hun havde ligget i sin seng lidt. I øjeblikket er hun meget træt, når hun lægger sig, og så er det ligesom hun ligger til opladning som et andet batteri i ca. 30 til 45 min, hvorefter der er dømt fest.

Hver gang vi nærmede os hende for at lægge hende ned eller noget, så hylede hun af grin, smed sig ned og sagde “UHHHH” og hev dynen op over hovedet. Og så op igen og prøve at kravle ud af sengen, hvilket faktisk ofte lykkes for hende, da hun kan komme videre over i vores og ud. Flere gange stod hun i stuen og trippede og løb grinende væk når vi så hende. Overbevist om at hun legede fange og gemmeleg med os.

I morges var hun ret underholdende. Linus satte kravlenisser op i køkkenet og det var ret spændende. kom i tanker om nisserne i stuen og fluks ind til dem. Hørte så hun stod og snakkede med nissefar ved sofaen

“nej lavet lort”

Jeg kiggede omkring dørkarmen, og Lova var i fuld sving med at skifte nissefar, der hang med nissehuen nedad, mens han blev luftvasket i numsen.

“uhhh bange ligge ned” sagde Lov,a og  jeg spurgte, hvad nissen sagde og Lova svarede “NEEEJ ikke ligge”.

Den fik lov til at stå på hovedet i stedet for. Da den havde fået ren ble på. tog hun den i hver arm og lod den hoppe på sofaen mens hun sang “danse dukke min”. Så havde den lavet lort igen og hentede kameraet for at optage det- fik lidt, men hun vidste jo jeg var der og så er det altid anderledes.

Pål og jeg snakkede om hvordan vi kunne få Lova til at blive i sin egen seng i aften. Lova lå og fik tøj på og overhørte det. Pludselig sagde hun bare:

“Lova ikke ligge i sin egen seng”

Jeg var rimelig målløs- en 7 ordssætning og evnen til lige at kommentere på det vi snakkede om. Under et år efter ci´erne kom på.

Posted in Gamle indlæg 0-3 år, Talesproglig udvikling and tagged , .